jún
13

Beköszöntött a nyár...

| Szerző: Szs | 12:59 pm

Így a hetekben végre meglett az első fürdőzés is!

Még az első időkben, bevallom, nem nagyon voltam oda a tengerért (mindaz a sós víz, ami csípi a szemet, meg a meleg!), de mára már ez is részemmé lett, s szeretek időnként lemenni a partra, mert elég közel is van 20 perc (kocsival), és lennt vagyunk, s főleg így a szezon kezdetén, amikor még nincsenek telve a partok, s még nincs az a fülledt meleg tipikus augusztusi levegő!

 

S, így kettesben lehetőség hosszas beszélgetésekre, meg persze játékra! Sétákra a partszélen, miközben egy-két hullám kicsap, meg elmélyülve gondolatainkban csodálni a természet szépségeit, a tenger hatalmas erejét,  Isten alkotását... máskor meg a hullámok közé vetni magunkat, vagy kagylókat keresni a homok alatt...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://samuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr852078244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdemLegend · http://adamsmind.blog.hu/ 2010.06.13. 19:10:42

Csodálom, hogy nem vonzott kezdettől fogva tenger. Az embereket általában szokta. Itt Magyarországon - még ha van is tengerünk (Balaton :P) - nagy szó a tenger közelében lenni. Nekem személy szerint csak egyszer volt hozzá szerencsém, úgy 5 éve Spanyolországban Barcelona mellett. Nagy élmény volt. Szívesen kipróbálnám az olasz vizeket is. :D

Szs 2010.06.13. 20:07:20

Persze, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tetszett, egészen a legelejétől, mert tényleg vannak itt olyan csodás és lenyűgöző helyek...de én inkább erdő meg patak meg friss hegyi levegő kedvelője vagyok...zöld fű, meg harmat...
De, mint írtam, immáron ha itt kellene hagynom, akkor hiányozna :-). Ez a hely otthonommá lett az évek során, és szeretem!
De Magyarország az a szülőföldem... s a magyar az meg az anyanyelvem, s magyarságom jellemzőit is magamon hordozom!

EdemLegend · http://adamsmind.blog.hu/ 2010.06.13. 20:22:39

@Szs: Érdekelne is evvel kapcsolatban, hogy ott észreveszik-e, hogy eredendően nem vagy olasz?

Szs 2010.06.14. 10:43:37

@EdemLegend:
Ez egy jó kérdés :-)!
Néha a beszédemből fel lehet fedezni, hogy nem vagyok olasz, mert egyrészt ismeretlenek előtt szégyenlősebb vagyok, így ebből kifolyólag elkezdem törni az olaszt, meg az idétlen névelő-tévedési hibáim ezt elárulják (nem tudom, hogy miért van az, hogy komplikált dolgokat is el tudok mondani, aztán meg ilyen alap dolgokban még mindig keverek!!)
Másrészről meg itt a szárdok (akik nem egészen olaszok, vagyis azok, de mégis különbséget tesznek mind ők, mind a kontinensen lakó olaszok maguk között)tipikus sötét haj, sötét szem, kleor bőr... bár itt is egyre inkább vegyődnek a nemzetek és a színek... s én is egyre inkább színt váltok! (hahahaha)
Tehát van, aki észreveszi, van, aki nem.
Nem egyszer itt a falun idősebbek megkérdezték: Sa fizza di chi sese (La figlia di chi sei?) Kinek a lánya vagy?
süti beállítások módosítása