ápr
22

...

Címkék: elmelkedes | Szerző: Szs | 11:15 am

Az elkovetkezendo par sorban ossze akartam foglalni egy-ket, word-ben megirt gondolatokat...  

   KUZDVE KUZDJ, S BIZVA BIZZAL… 

     Mik azok az egeszseges ertekek, amelyek megerik az efajta “veres” kuzdelmet, s  “vegtelen” bizalmat?

-          Sajnos sokszor e kuzdelmet  csak fizikailag ertik, sot meg fizikailag sem, mert ha valoban szemunk elott tartanank a fizikai egeszseget, akkor biztosan nem tomnenk allandoan a gyerekeket a sult krumplival meg a kolaval, s nem az lenne a legfobb gondjuk, hogy a gyerek az utolso divat szerint megfelel-e a vilag elvarasainak. Az lenne a legjobb, hogy egyszer felnott koraban visszaemlekezhessen az a gyerek, s azt mondhassa, hogy koszonom a szuleimnek, hogy szamomra egeszen kicsi koromtol fogva megtanitottak az egeszseges eletmodot, s nincsenek ezzel kapcsolatban gondjaim, szamomra ez egy teljesen normalis eletforma, mindenfele nehezseg es lemondas nelkul mindig az egeszseges dolgok mellett tudok donteni… vagy az immaron felnottek keservesen sirnak, vagy  hatalmas kuzdelmekkel kell hogy felallitsanak vagy visszaallitsanak egy rendet, amelyet gyerekkorban kellett volna magukeva tenni, amikor nem jart volna ennyi kuzdelemmel annak magaeva tevese…

 

-          Megszunhetne sok olyan kuzdelem, amely ahelyett, hogy a javunkra valna, karunkra van, s ennek lemondasaval nyernenk energiat, idot, amelyet nyugalomban es bekeben tolthetnenk, ahelyett, hogy allandoan a levegobe vagdosva kuzdjunk a semmiert…

 

-           Sokszor azert kuzdok, hogy bizva bizzak! Kuzdok a turelmetlensegem, a hitetlensegem, az egoizmusom ellen! S bizom a turelem a hit a szeretet magameva teteleben... kuzdunk azert hogy magunkeva tehessuk az Isten igereteit, kuzdunk azert, hogy ne a vilagi aradatok legyenek azok amelyek sodrasa visz bennunket magaval, kuzdunk bizonysagunkert, hogy az erintetlenul megmaradjon, sot nojjon. Kuzdunk es sokszor kuzdve kuzdunk. De ezen kuzdelmek meghozzak a maguk gyumolcset, s sokszor megvan azon oromunk, hogy e gyumolcsoket mi magunk is megkostolhassuk! Bizok es bizva bizok, mi tobb meggyozodesem is, hogy jelenlegi kuzdelmeink is meg fogjak hozni a maguk gyumolcset a maguk idejeben! S bizonyosan e kuzdelmek egy egesz eleten tarto kuzdelmek lesznek, de e kuzdelmeket mind a jovo remenysegeben remenykedem tenni!

 

       A SZERETET…

A Biblia, az nem az emberekrol szol, hanem Istenrol, Annak mondandojarol, bizonysagarol az emberek fele… ez nem egy konyv ami az okos, szep, ugyes, ertelmes, rendes embereket sorolja fel es irja le, hanem bizonysag Istenrol, igen, emberek altal is, de ezen embereknek az volt es van elsosorban az erosseguk hogy a hituket Istenbe vetve eltek a mindennapjaikat itt a foldon, s tanuskodtak mindarrol amivel Isten szamukra megmutatta, kijelentette Onmagat!

Ugyanigy a szeretet is, amelyrol a Bibliaban olvashatunk, elsosorban Isten szereteterol beszel es szol, s nem is mi vagyunk azok akik tokeletesedunk a szeretetben, hanem maga a Szeretet az, aki bennunket tokeletesit szeretete altal!!!

Nem emberkozpontu uzenet ez,  ahol az ember onszantjabol leszall “tronjarol”, s atadja Istennek a vezetest…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://samuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr661942115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása