júl
27

Logoteràpia

Címkék: gondolatok elet egeszseg elmelkedesek | Szerző: Szs | 8:06 pm

Meg szeretnèk osztani egy gondolatot egy a hetekben àltalam keresett tèmàbòl:

Frankl szerint a halál éppenhogy értelmessé teszi az életet, mivel végességet ad neki. Ha halhatatlanok lennénk, a végtelenbe tolhatnánk a cselekvéseinket. Így mivel nem ismerjük életünk végének időpontját, minden pillanatban törekszünk – jó esetben – a tőlünk telhető legjobbat tenni… „Mert az ember hasonlatos a szobrászhoz, aki a formázatlan követ vésővel-kalapáccsal dolgozza meg, mígnem az anyag formát ölt. Az ember is feldolgozza azt az anyagot, amit a sors szállít neki; egyszer alkotóan, másszor megélően, ismét másszor szenvedően az ember arra törekszik, hogy életéből annyi értéket »kovácsoljon ki«, amennyit képes.” …” Egy leélt élet értékeit keressük, ne a be nem teljesült lehetőségeit! Emlékezzünk a félig teli pohár esetére!
Az élet végességét mint egy élethez szervesen hozzátartozó elemet fogadjuk el, törődjünk bele, és ezzel folyamatos értelemmegvalósításra sarkalljuk magunkat.

....Logoteràpia: Viktor Frankl....

    

A bejegyzés trackback címe:

https://samuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr82180722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdemLegend · http://adamsmind.blog.hu/ 2010.08.01. 16:11:53

Bölcs tanítás! :) Én sem gondolom, hogy a halállal túl sokat kéne foglalkozni így életünkben. Felesleges. Én egyébként is úgy hiszem, hogy a halál csak egy egyszerű pillanat, mint mondjuk belépni egy ajtón. Szinte észre sem vesszük.

Szs 2010.08.02. 08:57:41

@EdemLegend: Attól függ, miként távozik az ember e világból... jobbik esetben természetesen, egyik napról a másikra elalszik az ember, de nem hinném, hogy a betegágyon haldokló nem venné észre a helyzetét...
a témához fűződő folytatást pedig fenntebb olvashatod, üdv, a mihamarabbi viszontlátásra!!!
süti beállítások módosítása